dissabte, 16 d’agost del 2008

Nota - 13

1494 - Leonardo acaba el model per a l' estàtua eqüestre de Francesc Sforza. Carles VIII envaeix Itàlia. Caiguda dels Medici a Florència. Savonarola puja al poder. D' aquest període daten els començaments de les relacions de Leonardo amb cercles francesos. Forma part del seguici de Ludovic Sforza en les negociacions de Pavia.

1495 – Comença El Sant Sopar (1495-98, refectori de Santa Maria delle Gracie, Milà).


1496 - 31 de Gener: Representació de la "Danae" de Baldassare Taccone a Milà, a la casa del comte de Cajazzo, en presència del duc. Leonardo dissenya les escenes.

Després d 'una llarga permanència a la cort d' Urbino , Fra Lucca Pacioli, matemàtic, arriba a Milà i es fa amic de Leonardo. Amb ell va fundar l’ Acadèmia de Leonardo, que si bé és força discutida la seva existència, sembla haver alguns testimonis gràfics de que va existir.


1497 – Leonardo passa as er propietari d’una petita parcel·la de terra amb unes vinyes i una petita edificació, regal de Ludovico el Moro.


1498 – Es troba treballant en el castell de Ludovico. Només es conserven fragments de la decoració de la Sala delle Asse.

Sala delle Asse

3 comentaris:

robelfu ha dit...

Hola maca passo per agrairte les paraules de meu blog, aixo tot es començar i ja veuras es un vici.
un petonàs

Pep ... però posa-li Angu, també ha dit...

merci pel comentari, jejejejeje. Ja aniré passant per aqui ... quan torni de vacasiones, jejejeje.

Tot aixo nomes son sigles, que es la manera facil que la gent recordi les coses i que els nens es tornin idiotes!!!

Una abraçadota

La Gioconda ha dit...

Doncs espero Robelfu no viciar-me gaire, que he vist que n'hi han que no poden ni viure sense els Blocs.

Pep...però posa-li angu, també, els nens es tornen idiotes amb les sigles?? vaja, quina meda d'educació doneu als vostres fills??, abans tot era més simple...o poder no.